Підсумки III етапу Всеукраїнської олімпіади з інформатики

Першого та другого лютого у більшості областей України відбулась обласна олімпіада з інформатики. Результати кожного тура, архів з тестами, умови та розбори можна знайти на відповідних сторінках кожного тура (перший та другий).

Дорішування олімпіади доступне за посиланням.

Задачі були підготовлені Безкоровайним Станіславом, Гришечкіним Марком, Деньгою Назарієм та Ципком Антоном.

Остаточні результати з розподілом по класах варто шукати на місцевих сайтах олімпіади. Результати міста Києва будуть опубліковані тут після завершення терміну подачі апеляцій.

Нагадуємо, що ви можете залишити свій відгук про олімпіаду, заповнивши форму. Ці відгуки допоможуть зрозуміти нам, що саме не подобається учасникам та як ми можемо покращити олімпіади.

Також ми рекомендуємо підписатись на Telegram та Facebook, щоб першими отримувати всі новини.

1 про “Підсумки III етапу Всеукраїнської олімпіади з інформатики”

  1. Задачі у цій олімпіаді були підготовлені, в тому числі, Гришечкіним Марком.
    Разом з тим, у олімпіаді прийняв участь його молодший брат, Гришечкін Тихон (Полтавська область). І отримав 1000 очок, тобто максимум.
    Як не крути, але це називається конфліктом інтересів. З точки зору закону, тут є “наявність у особи приватного інтересу у сфері, в якій вона виконує свої службові чи представницькі повноваження, що може вплинути на об’єктивність або неупередженність прийняття нею рішень, або на вчинення чи невчинення дій під час виконання зазначених повноважень”.
    Ніхто не сперечається, що брати – чесні і достойні люди. Звісна річ, старший брат ні в якому разі не розповів заздалегідь молодшому про задачі, які він підготував. І ніхто їх ні в чому такому не підозрює. Але ж, як у тому анекдоті, осадочек залишився.
    Такого допускати не можна. Dura lex, sed lex. Адже попереду будуть інші олімпіади. Все має бути чистим і прозорим, щоб ні в кого не було ніяких сумнівів.

Залишити відповідь